Referat af medlemsmøde 6.2.2019

Helle startede med at fortælle, at vi pr. 1.2.2019 nu er 63 betalende medlemmer ud af 102 opkrævede, hvilket er det samme som i 2018. 

Herefter gav Helle et referat af DFF seminaret og hvad der havde været på weekendens program.

Fredagens program

POLITIETS RAPPORT

Antal anholdt til samtlige superliga kampe er steget med 0,1% på årsbasis til alt at være 0,4% – én kamp i nordic bet ligaen står for alle de anholdte, grundet et planlagt slagsmål og ret beset er det super sikkert at gå til fodbold i Danmark siger Lars Ruby fra rigspolitiet.

99 personer er pr. 31.12.19 i hooliganregistret, fordelt på følgende klubber:

2 AGF

29 BIF

11 Esbjerg

24 FCK

4 FCM

5 AaB

17 OB

2 Randers

1 Lyngby

3 Vejle

Flertallet er i registret for organiseret slagsmål.

———————

Lars var også i Rusland til EM   

Lars sad i informationsudviklingscenter under hele VM og fik kun lov til at tage til en fodboldkampe. Men hans 3 kollegaer var med hele vejen rundt, så vi så lidt billeder og fik nogle gode historier fra VM.

Lars og hans kolleger har aldrig set så mange uniformer til fodbold, som I Rusland. Bare til Danmark – Peru var der 5.500 Russiske politibetjente. Til sammeligning er der ca. 50-100 til en landskamp i Danmark.

Der var masser af fanzoner og et godt værtsskab.

———————————-

UEFA EURO 2020 I KBH.

Der afholdes 3 indledende kampe + en ottendedelsfinale i Parken. 

Danmark spiller 2 indledende kampe i Parken og så ottendedelsfinale i St. Petersburg, hvis de når så lang. Kommer de videre kan vi herefter ende i Baku.

Der bliver Fan Village på Ofelia Plads i københavn .

Herefter gik vi over til lidt info fra bestyrelsen

Helle fortalte, at bestyrelsen på søndagens generalforsamling ville stille forslag om ændring af vores navn til Danske Fodbold Fan. Vores vedtægter rummer at vores medlemmer kan være både fanklubber og grupperinger og bestyrelsen synes derfor, at vores navn skal rumme samme budskab som vedtægterne. (Navneændringen blev vedtaget til generalforsamlingen)

Helle og Christian fortalte lidt om den “Task force” gruppe, som bestyrelsen gerne vil nedsætte til at støtte bestyrelsen, når medlemsklubberne ønsker hjælp til fx vedtægter / forståelse af vedtægter – samarbejdsaftaler – generalforsamling/ekstraordinær generalforsamling o.l. opgaver.

I løber af weekenden blev der nedsat en gruppe på 5:

Helle Fahlgren – FCN – Overordnet koordinator

Henrik Andersen – AGF

Miguel Valentin – Hobro

Jakob Sigaard – SIF

Lasse Hjort – BIF

Sarah kom på banen med sidste up date om Tifontaine. De er kommet til landet og vi fik set den endelige udgave lørdag aften og kan fortælle at den røde er super flot. I løbet af de kommende måneder skal de godkendes af beredskabsstyrelsen i Brøndby og der vil så blive lavet en Tifo på Brøndby stadion, som det første. 

Sarah gjorde også reklame for hhv. Fanzonen og Tifogruppen til landskampene.

Fanzonen er som Sarah beskrev det, hårdt arbejde men med en masse gode oplevelser og rejser. Man stiller sin arbejdskraft til rådighed, men får betalt rejserne. Fanzonen er også i KBH til hjemmekampene.

Tifoarbejdet kan give nogle af vores tifo folk i klubben en ekstra udfordring eller det kan hjælpe med at få ideer til hvordan man skaber det.

DFF mangler folk til begge dele, så er det noget FCN fans kunne tænke sig at være med til, så skriv/ring til Helle i WT   (hf@wildtigers.dk)

Lørdagens program

Justitsminister Søren Pabe var på besøg og drøftede sikkerhed i Dansk Fodbold med direktør Claus Thomsen fra Divisionsforeningen og Chr. Rothmann formand for DFF.

I får her et par korte udsagn:

Søren Pabe:

Dejligt at se så mange aktive fans, godt at balladen er så lille, men dem som maskerer sig kommer for vold og dem vil vi slå hårdt ned på. 

De nye initiativer er ikke for at ramme den almindelige fodboldfan, det er målrettet bøllerne. Vi skal værne om den positive fankultur. 

Claus: 

Enig med Søren, og roser det arbejde der er lavet mellem DFF, DF og JM – Det har givet klubberne en bedre mulighed for at agerer på kampdagene omkring sikkerheden.

DF forsøger at få klubberne til at lave nogle mere ens regler for sikkerhederne, så man  som fan/gæst ved hvad man har at forholde sig til. Ens bøder fx. 

Der er lavet en ny sikkerhedsuddannelse A+, som er for sikkerhedschefer i superligaen og 1. div. Dette for at ensrette og udvikle, Good Hosting er en stor del af denne uddannelse.  (Vi ved ikke hjem i FCN der skal have denne uddannelse)

Samarbejdet med politiet og dialog betjente er internationalt anerkendt. 

Søren: Ser sporten som kultur og ikke virksomheder.  Der er mange penge i fodbolden, men det er kommet fra foreninger og derfor er det kultur og også derfor vi lever os så meget ind i det. Det skal vi bevarer.

Søren: Klubberne skal ikke betale for politiet, det vil blive betragtet som en delvis privatisering af politiet og det er Søren imod. MEN vær vis på at den diskussion hele tiden er på Christiansborg, men det kommer ikke til at ske.

HOLLAND – vi havde besøg af en Ajax fan, som fortalte lidt om at være fan i Holland

De deler kampene op i 3 kategorier 

A – her kan man transporterer sig som man vil og drikke øl i den by  man besøger

B – her kan nogle transport muligheder være bandlyst og man drikker ikke øl i byen

C – man kan kun komme med den transport som klubben tilbyder eller måske er det slet ikke tilladt at komme som udebanefan.

Kun 20% af alle kampene er uden restriktioner.

Det går fremad med at restriktionerne bliver mindre og mindre, men i forhold til DK stadig helt umuligt.  Kører man selv, skal man fx være ved stadion X antal timer i forvejen, man skal have klubkort m.m.

Har man sæsonkort i en klub, kan man ikke komme ind på hjemmebane afsnit til nogen andre kampe i Holland.

Kampprogrammet

Vi fik fortalt om alle de forhold der skal tages højde for, når et kampprogram skal planlægges og bagefter fik vi 1 time til selv at forsøge at lægge et kampprogram som Fans synes var optimalt bl.a. med at tage højde for afstanden for udebanefans på fx fre- og mandagskampe.

En opgave som ingen fik løst, men som var sund for at få en forståelse af hvor svært det er.

Black Wolves fra FCM og Crazy Reds fra Vejle, var og fortælle lidt om hvordan de samarbejder med deres moderklubber.

Vi hørte bla. lidt om hvordan man i FCM har et udvalg af forskellige fangrupperinge, sikkerhedsfolk og klubfolk, som mødet 2-3 gange om året og drøfter udfordringer, som bla. karantæner o.l. Et tiltag som har skabt større forståelse fra alle parters side.