Fair vilkår bør gælde alle fans

Wild Tigers er lige som alle de andre fanklubber i Superligaen ikke tilfreds med de forhold, vi som ude banefans bliver budt i Telia Parken. Derfor er vi gået sammen, for at sende FC København en opfordring til at give os pladsen på D tilbage.

I Wild Tigers ved vi godt at FCK fans ikke regner os for særlig meget, det kan man med få klik læse på alle de sociale medier, men det er vi sådan set lidt lige glade med. FCK – fans som klub kan ikke vurderer, hvad vores spillere mener opbakning fra 50-100 medrejsende fans betyder for dem. Vi ved, det betyder meget og det er det vi skal holde fast i.

Placeringen på øvre A, langt væk fra banen, spillerne kan ikke se vi er der (der må jo ikke hænge banner ud der fra), de kan af gode grunde heller ikke hører os og så er vi slet ikke nået til problematikken med at gangbesværede fans der ikke kan komme der op. Dertil lagt, at det er det absolut dyreste sted at se bold i Danmark også selvom priserne blev nedsat sidste forår, efter de i første omgang var helt vildt ublu priser til nu blot dyre priser.

Vi har allerede erfaret at en stor del af vores trofaste fans, som plejer at tage til Parken ikke kommer og de har henvendt sig til os og fortalt os hvorfor.

Vi bakker derfor op sammen med resten af fandanmark også selvom vi nok ikke ender i slutspillet – men efter sommerferie, så skal vi jo reelt igen i Telia Parken  – de kampe bliver så uden opbakning om Away fra vores side.

På bestyrelsens vegne – Helle Fahlgren,  Pressekontakt 61263520

Den officielle pressemeddelelse:

Det er ikke kun fans af Brøndby IF, der skal have gode forhold, når de gæster FC København. Fans på tværs af klubskel går sammen om at få forbedret forholdene for ligaens øvrige holds fans.

Der er positive toner fra problemstillingen om udebaneafsnittet i Telia Parken, når Brøndby IF gæster. Positive toner er generelt sjældne fra FC Københavns ledelse, når det kommer til behandlingen af udeholdets fans.

Udebanefansene er i Telia Parken blevet kastet rundt mellem forskellige tribuner igennem årene. Fra begyndelsen af 2016 har udeholdets fans været placeret på A11, som for flertallets vedkommende regnes for Danmarks suverænt dårligste.

Kan Brøndby IF’s fans få ordentlige forhold i Telia Parken, der efterlever Good Hosting-principperne fra Divisionsforeningen, skal det naturligvis også gælde resten af Fodbold-Danmark.

Fanklubberne i AGF, AC Horsens, Esbjerg fB, OB, Lyngby BK, Randers FC, Silkeborg IF, SønderjyskE, Viborg FF, FC Midtjylland, FC Nordsjælland og AaB er derfor gået sammen i kampen for, at de samme forbedringer skal gælde for de øvrige klubbers fans, når de besøger FC København i Telia Parken.

Spillet mellem fans er en del af oplevelsen

Problemerne for Brøndby IF’s fans var tydelige for enhver. Afsnittet blev brugt som en vigtig brik i FCK’s politiske spil. For de øvrige klubbers fans blev afsnittet blot fjernet og rykket – angiveligt på grund af sponsor-hensyn.

Baggrunden for tilbuddet om dårlige afsnit er forskellige, men forholdene har det til fælles, at de er udtryk for dårligt værtskab.

Vi forstår, at i moderne fodbold er sponsorer vejen til penge – men fans er i høj grad medvirkende til, at sporten overhovedet er værd at sponsorere.

Tilskuerkrisen er åbenlys for hele Fodbold-Danmark, og det må derfor være i alles interesse at gøre stadionoplevelsen til en endnu bedre oplevelse for alle implicerede parter.
Historisk set har spillet mellem udefans og hjemmefans bidraget gevaldigt i det samlede billede af den oplevelse, som Superligaen tilbyder fans, tilskuer, sponsorer og tv-seere.

Men uden at give de rette forudsætninger bør klubberne, ligaen og tv-selskaberne ikke tage fremmødet af fans fra udeholdet for givet. For de forhold, som man som gæstende fan i øjeblikket bydes i Telia Parken, er ene og alene et tegn på dårligt værtskab. Og dårligt værtskab kan på længere sigt få konsekvenser for antallet af gæster.

Godt værtskab lokker flere tilskuere til fodbold

Vi anerkender til fulde at der ikke altid er lige mange udefans til stede i Telia Parken, desto vigtigere er det at give de loyale fans, som tager turen, en god oplevelse når de kommer som gæster.

Udebaneture på tværs af landet er ikke billige. Derfor skal forholdene for fansene være indbydende, så folk har et incitament til at tage på udebane. Og det er langt fra tilfældet i Telia Parken – tværtimod.

Ved at sørge for en god oplevelse som gæstende fan på alle stadions, kan vi i fællesskab medvirke til at samtlige danske Superliga-kampe fremover vil blive besøgt af flere tilhængere fra det gæstende hold.

Hidtil har FC København valgt at slå vores kritik af forholdene væk ved at fortælle os, at vi blot skal synge lidt højere, og så skal vi nok blive hørt.  Problemet med den form for arrogance er, at før eller siden skubber man alle andre fra sig.

Derfor foreslår vi FC København, at når der udformes et afsnit til udeholdets fans i Telia Parken til kampene mellem FC København og Brøndby, skal dette afsnit være skalérbart. Sådan så vi også kan blive tilbudt dette afsnit, når vi kommer på besøg i Telia Parken.

Sker det ikke, vil der ikke være fans fra udeholdet til stede i Telia Parken, når slutspillet begynder.

På vegne af
AGF Fanclub Aarhus – AGF

Auxilia – AaB
Black Wolves – FC Midtjylland

Blue Knights – Esbjerg fB

Den Gule Fare – AC Horsens

De Stribede – OB

Lyngby fans – Lyngby BK

Randers FC Support – Randers FC

Shamrock Ultras Viborg – Viborg  FF

SIFosis – Silkeborg IF

SønderjyskE Fodbold Support – SønderjyskE
The Green Pride – Viborg FF
Wild Tigers – FC Nordsjælland

Ultras Midtjylland – FC Midtjylland
AaB Support Club – AaB

Nysir – AGF